Халфът на Новара Марко Ригони е привлякъл интереса на Милан и Дженоа, призна пред телевизионния канал Sportitalia спортният директор на "бианкоадзурите" Кристиано Джарета.

"Нормално е, че от услугите на Ригони се интересуват такива отбори като Милан и Дженоа. Все пак той се представи страхотно през изминалата кампания", каза Джарета, цитиран от Football-Italia.net.

Дори да не премине в тим от калибъра на Милан, 32-годишният полузащитник едва ли ще остане на стадион "Силвио Пиола" и през следващия сезон.

Причината е, че Ригони наистина впечатли по време на своите 35 мача в Серия А с екипа на Новара. Опитният футболист отбеляза 11 попадения и осъществи 6 асистенции в шампионатни двубои, което го прави най-полезният играч в състава на Атилио Тесер.

Новара обаче изпадна в Серия Б, а Ригони най-вероятно няма да има осбено желание да се върне във втория ешелон, където мина голяма част от кариерата му.

Любопитното е, че първата си и единствена преди сезон 2011/2012 среща в италианския елит Ригони изиграва с фланелката на Ювентус. На 17-ти януари 1999-та година състезателят участва при равенството 1:1 на "бианконерите" с Венеция.