Една от звездите на Португалия Нани е на мнение, че Англия ще отпадне още в груповата фаза на Евро 2012 заради отсъствието на Уейн Руни в първите два мача на тима.

"Руни е ключовият играч и цели два мача на Англия без него ще дойдат в повече на отбора. Уейн е бесен заради отсъствието си, защото знае, че той е човекът, който трябва да вкарва головете и няма да бъде там да помогне на съотборниците си", каза Нани пред "Сън".

"Надявам се Англия да достигне четвъртфиналите, но никак няма да е лесно. За отбора ще е много трудно да продължи заради отсъствието на Руни, Рио Фърдинанд, Франк Лампард и Гарет Бари. Тези играчи са толкова важни за тима, че заместниците им не са на същото ниво."

"Тези отсъстващи футболисти поставят под въпрос съдбата на Англия на първенството. Тимът ще трябва да положи максимални усилия, защото травмите разрушават отбора. Невероятно е как може да губиш хора всяка седмица."

"Англия разполага с играчи от невероятна класа, но това не гарантира успех. Отборът трябва да е сплотен и да не разчита на индивидуалностите, а на колектива. Мачът на Англия с Франция е много опасен. И двата отбора имат нужда от победа, защото резултатът ще е решителен за крайното класиране."

"Победеният отбор ще бъде много критикуван и това ще увеличи напрежението върху него преди втория мач от групите. Стилът на Ходжсън е коренно различен от този на Капело и аз не съм сигурен, дали англичаните са възприели начинът на игра на новия селекционер."

"Англичаните по традиция са сочени за фаворити, но всъщност аз виждам други отбори с по-големи шансове да спечелят титлата. Хората сочат Испания, Германия и Холандия за основни феворити, но според мен Португалия може да поднесе изненадата", завърши Нани.