Намираме се на финалната права на поредното издание на Откритото първенство на Франция по тенис, като днешната програма предвижда да се изиграят първите четвъртфинални сблъсъци.

На “Филип Шатрие” организаторите са предвидили два двубоя, като в първия от тях финалистката от 2010 година Саманта Стоусър ще се изправи срещу намиращата се във върхова спортна форма Доминика Цибулкова.

Австралийката успя да си изгради репутацията на една от най-стабилно представящите се тенисистки на землена настилка, като от 2009 година насам тя има 55 победи на това покритие.

Цибулкова обаче е устремена към топ 10 и едва ли би ле впечатлила от подобна статистика, още повече след блестящата й победа в миналия кръг над световната номер 1 Виктория Азаренка. Така ни предстои един непредвидим сблъсък с много ниезвестни.

Вторият мач на централния корт е между лидерът в световната ранглиста Новак Джокович и местния любимец Жо-Вилфред Цонга. От показаното до момента е видно, че сърбинът е далеч от формата си, която демонстрираше през миналата година, а мачът му срещу Андреас Сепи бе истинско предизвикателство за неговите фенове.

Все пак Ноле стигна до впечатляващ пълен обрат и продължава да се бори за своя “Ноле Шлем”, но поне от предварителните изказвания на Цонга си вадим изводите, че французинът е готов за сериозен отпор и ще търси до последно своите шансове за упех.

На “Сузан Ленглен” също са заложени два четвъртфинала – едни при дамите и един при мъжете. В първия от тях Сара Ерани среща Анжелик Кербер, а несъмнено “черешката на тортата” е мачът между Роджър Федерер и Хуан Мартин Дел Потро.

Статистиката от досега изиграните двубои помежду им е категорично в полза на швейцареца, който има 11 победи и само две загуби, но едната от тях – тази на финала на US Open, надали ще я забрави скоро.

В момента и Федерер, и Дел Потро показват отличен тенис, което само може да радва неутралния фен, който със сигурност може да очаква един безкрайно вълнуващ сблъсък с множество незабравими моменти.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
15.00 ч. Саманта Стоусър 15.00 ч. Сара Ерани
  Доминика Цибулкова   Анжелик Кербер
следва Жо-Вилфред Цонга следва Хуан Мартин Дел Потро
  Новак Джокович   Роджър Федерер