Шесткратният носител на трофея Рафаел Надал изнесе поредната си лекция в тазгодишното издание на втория за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Франция в Париж.

След безапелационните си победи над Симоне Болели, Денис Истомин и Едуардо Шванк, днес левичаря от Майорка бе просто блестящ и даде само два гейма на иначе специалиста на землена настилка Хуан Монако (Арж) за крайното 6/2, 6/0, 6/0.

Интрига, ако изобщо може да се говори за такава, имаше само в първите десетина минути на днешния осминафинален сблъсък, в който аржентинецът успя да удържи двете си подавания и поведе с 2/1.

Оттук до края на мача обаче, надали и в най-черните си кошмари Монако си е представял това което му предстои, Рафа влезе в невероятна серия от 17 поредно спечелени гейма, с която на практика затвори мача след само час и 45 минути игра.

Така следващата спирка по пътя на “Ел Торо” към рекордната седма титла от Ролан Гарос е Николас Алмагро, който по-рано днес записа чиста победа над поставения под номер 8 в основната схема Янко Типсаревич – 6/5, 6/4, 6/4.

Междувременно далеч по-оспорвано в момента протича осминафиналният сблъсък между Анди Мъри и Ришар Гаске, където първият сет убедително бе спечелен от французина, но след това "шотландския боец" е на път да осъществи впечатляващ обрат.

Статистиката от двубоя:

Надал   Монако
69 1-ви сервис % 72
2 Асове 0
0 Двойни грешки 0
 8/10 Възможности за пробив  0/2
23 Уинъри 13
12 Непредизвикани грешки 25
80 Общо спечелени точки 42
  Времетраене: 1.45 ч.