Президентът на Каляри Масимо Челино обяви сумата, срещу която клубът е готов да се раздели с белгийския полузащитник Раджа Наингголан. Според изявлението цената на Наингголан е 18 милиона евро.

До този момент медиите в Италия предполагаха, че от Каляри ще се съгласят да освободят халфа срещу 15 милиона евро. Ексцентричният президент на сардинците обаче разсъждава по друг начин.

"Обещах на Наингголан, че ще го пусна, ако за него постъпи оферта от голям отбор. Офертата обаче трябва да бъде сериозна – няма да я приемем, ако ни се предлага по-малко от 18 милиона евро", каза Челино пред вестник "Унионе Сарда", цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Тимът, който проявява най-голям интерес към белгиеца, е Ювентус. Преди няколко дни в пресата на Апенините се появи информация, че Наингголан дори е постигнал споразумение за личните си условия с ръководството на "бианконерите", но в крайна сметка футболистът опроверга съобщението.

Предстои и да се разбере как ще реагира другият основен кандидат за подписа на Наингголан – шампионът на Русия Зенит Санкт Петербург, където 24-годишният играч може да се събере със съотборника си от белгийския национален тим Никола Ломбертс.