Бранителят на германския национален отбор по футбол Джером Боатенг сподели, че е готов за евентуалния си сблъсък на терена с аса на Португалия Кристияно Роналдо.

Бундестимът излиза срещу иберийците в първи мач от група "B" на Евро 2012 още в събота, като двубоят стартира от 21:45 часа българско време.

"Той е много костелив орех, но аз съм готов за Кристияно Роналдо, ако треньорът реши да заложи на мен", каза Боатенг пред списание "Шпорт Билд".

В същото време защитникът на Байерн Мюнхен се изказа доста ласкаво за звездата на испанския първенец Реал Мадрид, определяйки голаджията като "най-завършеният футболист в момента".

Според изданието Боатенг се е осведомил за Роналдо от своите съотборници в националния отбор Сами Кедира и Месут Йозил, които делят една съблекалня с португалеца в Реал.

"Кристияно Роналдо е изключително амбициозен, изключително бърз, невероятно силен технически и с двата крака, а освен това е много силен в играта с глава. Разбрах, че първи отива на тренировките на Реал и си тръгва последен."

"Ще се опитам да го покривам и да печеля първа топка, защото когато той се обърне и започне да дриблира, става ужасно трудно да бъде спрян", завърши коментара си Боатенг.