Бившият английски национал Роби Фаулър счита, че "Трите лъва" не са сред основните фаворити за спечелване на Евро 2012.

"За Англия ще е много трудно да спечели европейската титла. Има много други добри отбори, сред които Германия, Испания и Холандия. Дори Франция има потенциала да се бори за трофея", заяви Фаулър пред репортери.

"Както на хартия, така и на терена тези отбори ще изглеждат по-добре от английския национален отбор. Разбира се, че се надявам Англия да стигне далеч в надпреварата, но ако трябва да бъда честен, аз си мисля, че на тима ще му е трудно."

"Нашият ключов играч би трябвало да бъде Стивън Джерард. Аз съм играл с него. Той е фантастичен футболист и всеки един отбор, в който играе става още по-добър."

"За Англия голяма загуба ще е отсъствието на Уейн Руни, така че останалите трябва да го заменят достойно", заяви още Фаулър, който се изказа в подкрепа на новия мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс.

"Според мен това е добро назначение. Неговите показатели в Суонзи през миналия сезон бяха фантастични. Надявам се той да вдигне нивото на игра в Ливърпул, защото клубът заслужава да бъде сред водачите в таблицата."

"Не смятам, че възрастта му е проблем. Знаете какво казват за футболистите - ако си млад, но добър играч, няма проблем. Същото би трябвало да важи за мениджърите и в частност за Брендън Роджърс", завърши Фаулър.