Националният селекционер по футбол на петкратния първенец на света Бразилия Мано Менезеш е на мнение, че Германия е най-добрият отбор на Евро 2012.

"Харесвам този отбор. Германците преследват ясно своята цел по време на мачовете. Те атакуват повече вратата на съперника от всеки друг тим, дори повече от испанците, които повече контролират притежанието на топката", каза Менезеш пред списание "Кикер".

"Германия осъществи едно много бързо развитие - навярно по-голямо от това при другите големи отбори в Европа. Отборът играе много технично и има ясен атакуващ стил. За разлика отпреди, когато германците се отличаваха с добра организация и борба за топката на терена."

"Европейското първенство е едно малко световно първенство, само че без участието на Бразилия и Аржентина. За всеки мач на Евро 2012 ние имаме съгледвачи. Аз лично ще пътувам за Полша и Украйна, когато турнирът навлезе във фазата на елиминациите."

"В Южна Америка има национални отбори, които се опитват да играят по европейски - с добра организация, дисциплинирани, със солидна защита", подчерта селекционерът на Бразилия, който не е впечатлен от промяната.