След вчерашните крайно интригуващи сблъсъци от осминафиналната фаза на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж, днес отново ни предстоят много вълнуващи моменти, с мачовете от долната част схемата, както и двата двубоя, които не успяха да завършат поради напредването на нощта.

На “Филип Шатрие” първи ще излязат испанците Давид Ферер и Марсел Гренолерс, като тук Ферер е абсолютен фаворит, но имайки предвид стила на иберийците, можем да очакваме един доста продължителен двубой, който отново да обърка плановете на организаторите.

Веднага след това е доиграването на мача между Жо-Вилфред Цонга и Станислас Вавринка, като в решителната пета част французинът води с 4/2, но швейцарецът не е загубил надежда и се надява, че новият ден ще му донесе и нов късмет.

Третият сблъсък от програмата е между Мария Шарапова и Клара Закопалова, като с всеки изминат ден и все повече отпаднали фаворитки пътят към първа титла от надпреварата за рускинята изглежда все по-чист.

Последните два мача предвидени за днес на централния корт са между Ришар Гаске и Анди Мъри, както и този между Петра Квитова и Варвара Лепченко.

На “Сузан Ленглен” се очертава един безкрайно интересен следобед, в който освен доиграването на мача между Томаш Бердих и Хуан Мартин Дел Потро, ще видим в действие и двамата действащи шампиони – Рафа Надал и На Ли.

Ето и цялата програма за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Давид Ферер 12.00 ч. Николас Алмагро
  Марсел Гренолерс   Янко Типсаревич
следва Жо-Вилфред Цонга следва Хуан Мартин Дел Потро
 /пети сет/ Станислас Вавривнка  /четвърти сет/ Томаш Бердих
следва Мария Шарапова следва На Ли
  Клара Закопалова   Ярослава Шведова
следва Анди Мъри следва Рафа Надал
  Ришар Гаске   Хуан Монако
следва Петра Квитова следва Кая Канепи
  Варвара Лепченко   Аранча Рус