Днешната програма на втория за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Франция по тенис ще ни предложи първите осминафинални сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

Шоуто на “Филип Шатрие” ще открият възвърналата позагубената си слава Светлана Кузнецова и поставената под номер 21 в основната схема Сара Ерани, като определено ако рускинята покаже играта си, която демонстрира срещу Агниешка Радванска, може да разчита за място в следващата фаза.

Веднага след това е и сблъсъкът между световния номер 1 Новак Джокович и Андреас Сепи, а тук, поне според думите на самия Ноле, можем да очакваме един крайно оспорван двубой, в който “половин Сърбия щяла да е за италианеца”.

Доста по-интригуващ се очертава да бъде третият мач от програмата на централния корт, в който ще бъдат замесени местният любимец Жо-Вилфред Цонга и швейцарецът Станислас Вавринка.

Цонга показва известни колебания в представянето си до момента, но въпреки това е сочен като фаворит за предстоящия сблъсък, но Стан е известен с непримиримия си характер и едва ли ще се даде без бой.

Много емоции днес ни очакват и на “Сузан Ленглен”, като по-специално внимание заслужават двубоите на шампиона от 2009 година Роджър Федерер със сензацията от Белгия Давид Гофен, както и престрелката между Хуан Мартин Дел Потро и Томаш Бердих.

Ето и цялата програма за днес: (приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Светлана Кузнецова 12.00 ч. Анжелик Кербер
  Сара Ерани   Петра Мартич
следва Новак Джокович следва Вика Азаренка
  Андреас Сепи   Доминика Цибулкова
следва Жо-Вилфред Цонга следва Роджър Федерер
  Станислас Вавривнка   Давид Гофен
следва Слоан Стивънс следва Хуан Мартин Дел Потро
  Саманта Стоусър   Томаш Бердих