Шесткратният носител на трофея Рафаел Надал записа поредната си убедителна победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж – Ролан Гарос.

На корт “Филип Шатрие”, в среща от третия кръг на надпреварата, настоящият шампион отстрани с 3:0 сета представителя на Аржентина Едуардо Шванк, в отделните части 6/1, 6/3, 6/4.

Като цяло “Ел Торо” изигра един двубой, в който дирижираше събитията от първата минута, но в интерес на истината трябва да отбележим, че и южноамериканецът показа доста добри качества и често успяваше да се впише в оспорваните разигравания от основната линия.

Дори нещо повече, от досегашните трима противници на Рафа в турнира, Шванк е тенисистът, успял да спечели най-много геймове срещу именития си съперник, но за нещо повече от това и дума не можеше става.

В опит да продължи победната си серия и да попадне на четвъртфиналите Надал ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Хуан Монако и Милош Раонич, които играят в момента.

Напред в надпреварата продължава и поставеният под номер 4 в основната схема Анди Мъри, който след колебливите си изяви в първите два кръга, днес бе на съвсем различно ниво и въпреки болките в гърба стигна до чиста победа срещу колумбиеца Сантаго Хиралдо.

Резултати:

Ролан Гарос        
III кръг:        
         
Янко Типсаревич 6 7 6  
Жулиен Бенето 3 5 4  
         
Давид Ферер 6 6 6  
Михаил Южни 0 2 2  
         
Анди Мъри 6 6 6  
Сантяго Хиралдо 3 4 4  
         
Ришар Гаске 6 6 6 6
Томи Хаас 7 3 0 0
         
Николас Алмагро 6 6 6  
Леонардо Майер 4 1 2