Защитаващата титлата си На Ли се добра до осминафиналната фаза на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж – Ролан Гарос.

В сблъсък от третия кръг на надпреварата китайката, която е поставена под номер 7 в основната схема, срещна яростна съпротива от младата американска надежда Кристина Макхейл, но успя да стигне до успеха с 3/6, 6/2, 6/1.

В първата част 20-годишната американка бе почти безгрешна и напълно надигра действащата шампионка, като напълно заслужено стигна до успеха с 6/3. Нещо повече, на старта на втората част Макхейл повеждаше на два пъти, но Ли успя да вземе контрола върху случващото се на корта и след серия от пет поредно спечелени гейма изравни резултата.

В заключителната трета част китайката вече имаше тотално превъзходство и след 6/1 намери място сред най-добрите 16 в турнира, където ще срещне друга представителка на САЩ – Варвара Лепченко, отстранила изненадващо шампионката от 2010 година Франческа Скиавоне.

Своето място в четвърти кръг си осигури и шампионката от Уимбълдън и поставена под номер 4 Петра Квитова, която въпреки сериозните амплитуди в представянето си успя да пречупи съпротивата на Нина Брачикова, отстранявайки я с 2:1 сета.

Ето и всички резултати до момента:

Ролан Гарос      
III кръг:      
       
Петра Квитова 6 4 6
Нина Брачикова 2 6 1
       
На Ли 3 6 6
Кристина Макхейл 6 2 1
       
Варвара Лепченко 3 6 8
Франческа Скиавоне 6 3 6
       
Ярослава Шведова 6 7  
Карла Суарес Наваро 4 5  
       
Клара Закопалова 6 7  
Ан. Павлюченкова 3 5