Откритото първенство на Франция по тенис е към края на своята първа седмица, като днешната програма предвижда да се изиграят и останалите срещи от третия кръг на надпреварата.

Първи на централния корт на Ролан Гарос ще излязат 109-та в света Нина Брачикова и шампионката от Уимбълдън Петра Квитова, като тук едва ли ще се стигне до изненада и чехкинята ще успее да вземе своето.

Вторият двубой противопоставя Янко Типсаревич и Жулиен Бенето, а след тях ще станем свидетели на сблъсъка между световната номер 2 Мария Шарапова и Пън Шуей.

Рускинята демонстрира феноменална форма, като в първите два кръг даде общо само два гейма на своите опонентки, а от началото на тазгодишния сезон на клей има 13 победи и една единствена загуба.

Освен това след ранните отпадания на Серена и Винъс Уилямс, на Агниешка Радванска пътят пред Шарапова към финала изглежда почти разчистен и надали хубавата Маша ще изпусне този шанс да търси четвърта титла от Шлема.

Последен на “Филип Шатрие” ще се появи 6-кратният носител на трофея и основен претендент за титлата Рафаел Надал, който днес ще има за противник аржентинеца Едуардо Шванк.

Рафа изглежда в оптимална спортна форма, а двете му победи през сезона над Новак Джокович със сигурност са му вдъхнали допълнителна доза увереност, което само може да радва неговите фенове и те да очакват поредния триумф на своя любимец.

На “Сузан Ленглен” също се очаква да бъде доста интересно, като там ще имаме възможността да видим в действие тенисисти като Давид Ферер, На Ли, Ришар Гаске и Каролине Возняцки.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес: (приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Петра Квитова 12.00 ч. Давид Ферер
  Нина Брачикова   Михаил Южни
следва Жулиен Бенето следва На Ли
  Янко Типсаревич   Кристина Макхейл
следва Мария Шарапова следва Ришар Гаске
  Пън Шуей   Томи Хаас
следва Рафаел Надал следва Каролине Возняцки 
  Едуардо Шванк   Кая Канепи