26-годишната Светлана Кузнецова напомни за най-добрите си времена днес, след като с лекота си осигури място на осминафиналите на провеждащото се в момента Открито първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

В среща от третия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, рускинята, която е носителка на 2 титли от Шлема, разгроми една от претендентките за трофея – световната номер 3 Агниешка Радванска с 6/1, 6/2.

Изненадващо за мнозина интрига в този двубой почти липсваше, като в първата част Кузнецова бе пълновластна господарка на корта и единственото, което позволи на слисана полякиня бе да избегне конфузната нула.

Нещо повече, на старта на втората част шампионката от 2009 година дори поведе с ранен пробив, но в този момент Радванска демонстрира епизодичен проблясък, който й позволи да върне моментално брейка и да се надява на обрат на събитията.

Той обаче нямаше как да се случи, тъй като представителката на Сборная бе във вихъра си и не само че влезе в нова печеливша серия, но успя да затвори двубоя след едва 72 минути игра.

Още по-убедителна в изявите си пък бе друга рускиня – Мария Шарапова, която очаквано не срещна особена съпротива от японката Аюми Морита и стигна до изразителен успех с 6/1, 6/1.

Резултати:

Ролан Гарос          
 III кръг:          
           
Слоан Стивънс 6 6      
Матилде Йохансон 3 2      
           
Сара Ерани 1 7 6    
Ана Иванович 6 5 3    
           
Доминика Цибулкова 6 6      
М.Х. Мартинес Санчес 2 1      
           
 мъже:          
           
Марсел Гренолерс 7 3 6 3 7
Малек Жазири 6 6 1 6 5