Селекционерът на италианския национален отбор Чезаре Прандели потвърди, че има вероятност "скуадра адзура" да не участва на Евро 2012 заради скандала с уговорените мачове и залаганията, който разтърси калчото.

"Ако ми кажат, че най-доброто за футбола в Италия е да се оттеглим от Европейското, то тогава няма проблем да не участваме в надпреварата. Наистина, за мен не е проблем. Някои неща са по-важни", заяви Прандели пред РАИ Спорт, цитиран от Football-Italia.net.

Треньорът на четирикратните световни шампиони коментира и слуховете, че легендарният вратар Джанлуиджи Буфон също е замесен в скандала. Прандели има притеснения, че обвиненията може да окажат влияние върху самочувствието на ветерана.

"Буфон притежава изключително силен характер и здрава психика. Въпреки това случващото се може да разколебае дори човек като него", каза 54-годишният специалист.

Междувременно стана ясен съставът, с който Италия ще излезе в приятелската среща с Русия. От 21:45 часа българско време "скуадра адзура" се изправя срещу тима на Дик Адвокаат на "Летцигрунд" в Цюрих.

Съставът на Италия:
Буфон, Бонучи, Бардзали, Маджо, Балдзарети, Де Роси, Пирло, Маркизио, Монтоливо, Касано, Балотели