Президентът на Ювентус Андреа Аниели заяви пред вестник "Ла Стампа", че моментът, в който "бианконерите" ще привлекат футболист от световна класа, наближава.

"Готови сме да привлечем топ играч. Ако преди две години бяхме подписали с такъв състезател, щяхме да загубим пари и време. Щеше да е все едно сме купили плазмен телевизор, без да сме построили къщата, в която ще го поставим. Сега обаче една от целите пред Ювентус през следващия сезон е спечелването на Шампионската лига", коментира Аниели.

В момента спекулациите относно това кой ще бъде футболистът, за когото говори президентът на "Старата госпожа", изпълват италианската медии. Най-споменаваните в тази връзка имена са Гонсало Игуаин, Луис Суарес, Робин ван Перси, Единсон Кавани.

"Сега само трябва да преценим какъв тип играч търсим – дали такъв, който е типичното "добро момче", или по-бунтарски настроен състезател", допълни Аниели, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Вчера вестник "Тутоспорт" писа, че генералният директор на торинския гранд Джузепе Марота следи най-внимателно ситуацията около Кавани и Ван Перси.

Според изданието президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис иска да задържи уругваеца на "Сан Паоло", но е бил ядосан от претенциите му за по-висока заплата. Така поведението на южноамериканеца може да повлияе върху крайното решение на Де Лаурентис. 

Що се отнася до Ван Перси, вестникът твърди, че Манчестър Сити може би ще изпревари Юве за подписа на холандеца (без да предполага възможността голмайсторът на Висшата лига да остане в Арсенал).