След вчерашните епични сблъсъци, за съжаление с горчив привкус за българските фенове, днес програмата на Отритото първенство на Франция ни предлага поредната порция качествен тенис и незабравими емоции.

Шоуто на “Филип Шатрие” ще открият младата американка Слоан Стивънсън и представителката на домакините Матилде Йохансон, а веднага след това ни предстои любопитния сблъсък между Агниешка Радванска и Светлана Кузнецова.

Полякинята демонстрира страхотна форма след триумфа си Брюксел, а тук в Париж вече записа две впечатляващи победи, особено тази над Винъс Уилямс, но пък и рускинята е известна като непримирим боец и е способна на всякакви изненади.

Следващите два двубоя на централния корт са от мъжката програма, като първо Жо-Вилфред Цонга ще премери сили с Фабио Фонини, а след това Роджър Федерер ще се изправи срещу Никола Маю.

Още по-интересно се очертава да бъде днес на “Сузан Ленглен”, където последователно ще видим в действие Мария Шарапова, Новак Джокович и Вика Азаренка, а всичко това ще бъде гарнирано с два изключително интригуващи сблъсъка между Ана Иванович и Сара Ерани, както и този между Жил Симон и Станислас Вавринка. 

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Слоан Стивънсън 12.00 ч. Ана Иванович
  Матилде Йохансон   Сара Ерани
следва Агниешка Радванска  следва Мария Шарапова
  Светлана Кузнецова   Аюми Морита
следва Жо-Вилфред Цонга следва Жил Симон 
  Фабио Фонини   Станислас Вавринка
следва Роджър Федерер следва Новак Джокович
  Никола Маю   Никола Девилде
    следва Вика Азаренка
      Александра Возняк