Великанът от Грийнсбъро Джон Иснър отново влезе в историята на аристократичната игра, но този път като участник в най-продължителния мач на Откритото първенство на Франция (по брой изиграни геймове).

В епичен сблъсък от втория кръг на надпреварата, игран на “Филип Шатрие” снощи,  американецът и представителят на домакините Пол-Анри Матьо водиха своя спор в продължение на 5 часа и 41 минути, като в крайна сметка победата бе за французина с 6/7, 6/4, 6/4, 3/6, 18/16.

Припомняме ви, че преди 2 години на свещената трева на Уимбълдън, Иснър и друг французин – Никола Маю, станаха автори на уникалния петсетов трилър, продължил три дни и завършил в петия сет с успех за американеца със 70/68.

В снощния двубой представителят на САЩ наниза цели 41 аса, допусна една единствена двойна грешка, отрази 6 мачбола, но и това се оказа недостатъчно да пречупи заемащия 250 места по-назад в световната ранглиста Пол-Анри Матьо.

За французина, който участва с “Уайлд кард”, това бе втори пореден 5 сетов двубой, в тазгодишното издание на турнира, след като на старта на кампанията си отстрани германеца Бьорн Фау, заличавайки два сета пасив.

Така за първи път в своята кариера Матьо записа две поредни победи в основната схема на Ролан Гарос и достигна до третия кръг, където негов съперник ще бъде победителя от двойката Малек Джазири – Марсел Гренолерс.

Резултати:

Ролан Гарос          
II кръг /мъже/:          
           
Янко Типсаревич 7 6 7    
Жерами Шарди 6 1 5    
           
Фабио Фонини 6 3 4 6  8
Виктор Троицки 2 6 6 3  6
           
Томи Хаас 6 6 6    
Серхи Стаховски 2 3 2    
           
Хуан Монако 7 6 7    
Лукаш Кубот 6 0 6    
           
Едуардо Шванк 2 6 6 7  
Флориан Майер 6 3 6 4