Шесткратният носител на трофея Рафаел Надал изнесе поредния си безупречен мач на кортовете на Ролан Гарос и се приближи с още една крачка към заветната цел – рекордна седма титла от надпреварата.

В среща от втория кръг на тазгодишното издание на турнира “Ел Торо”, който е поставен под номер 2 в основната схема, просто отвя представителя на Узбекистан Денис Истомин с 6/2, 6/2, 6/0.

Така в първите два кръга на Откритото първенство на Франция Рафа загуби общо девет гейма, а от показаното днес срещу Истомин, надали ще бъде “по-щедър” в следващия кръг срещу победителя от двойката Флариан Майер – Едуардо Шванк.

Далеч по-трудна и драматична се оказа задачата пред другия фаворит в долната част на схемата – Анди Мъри, който премина през сериозно изпитание в лицето на левичаря от Финландия Ярко Ниеминен.

Световният номер 4 страдаше от болки в гърба и след края на първата част изглеждаше така, сякаш всеки момент ще се оттегли от турнира, но като истински “шотландски боец” стисна зъби и изкова своя успех с 1/6, 6/4, 6/1, 6/2.

В опит да продължи своя поход и да намери място на осминафиналите Анди Мъри ще се изправи срещу Сантяго Хиралдо, който по-рано днес срази Бърнард Томич с 3:0 сета.

Резултати:

Ролан Гарос        
II кръг /мъже/:        
         
Жо-Вилфред Цонга 6 4 6 6
Седрик Марсел-Щебе 2 6 2 1
         
Давид Ферер 6 6 6  
Беноа Пайре 3 3 2  
         
Николас Алмагро 6 6 7  
Маркос Багдатис 4 3 5  
         
Милош Раонич 6 7 6  
Джеси Ливайн 4 5 2  
         
Михаил Южни 6 7 6  
Робин Хаасе 3 6 4