Въпросите около бъдещето на Марсело Естигарибиа ще получат своя отговор съвсем скоро, заяви пред Скай Спорт Италия агентът на футболиста Джузепе Адамяно.

24-годишният състезател играе за Ювентус под наем от уругвайския втородивизионен Депортиво Малдонадо. Ако "бианконерите" поискат да подпишат постоянен договор с парагваеца, те ще трябва да платят около 5 милиона евро на южноамериканския клуб.

"Срещнах се с ръководството на Ювентус, в момента то обмисля как да постъпи. Според мен сезонът беше успешен за играча. Той се представи добре и даде своя принос за спечелването на Скудетото", каза Адамяно, цитиран от Football-Italia.net.

През изминалата кампания Естигарибиа участва в 14 шампионатни срещи, като отбеляза едно попадение – при равенството 3:3 с Наполи в края на ноември миналата година.

Междувременно стана ясно, че договорът на друг футболист, който се разписа в този фантастичен мач, най-вероятно ще бъде удължен. Става дума за вкаралия 6 шампионатни гола през изминалия сезон Симоне Пепе.

Вестник "Гадзета дело Спорт съобщава, че във вторник 28-годишният състезател се е срещнал с генералния директор на "Старата госпожа" Джузепе Марота и двамата са говорили за настоящия контракт на играча, който изтича през 2015-та година, и възможността за неговото удължаване.

И докато "бианконерите" вземат решения кого и при какви условия да задържат в състава си, в спортните медии продължават спекулациите относно трансферните цели на шампионите.

Разбра се например, че към настоящия момент Ювентус не се интересува от нападателя на Интер Джампаоло Пацини, въпреки че агентът на 27-годишния футболист Тулио Тинто е разговарял с Марота през април.

Ръководството на торинския гранд обаче определено иска да подсили атаката на тима и във връзка с това желание най-споменаваното име е Единсон Кавани, голямата звезда на Наполи.

Според електронното издание Goal.com ако не успеят да привлекат уругваеца, "бианконерите" може да насочат вниманието си към голмайстора на холандското първенство Бас Дост. През сезон 2011/2012 нападателят на Хееренвеен отбеляза 32 гола в 34 шампионатни срещи и 6 гола в 5 мача от турнира за Купата на Холандия.