Президентът на Пескара Даниеле Себастиани обяви, че талантливият халф Марко Верати ще играе за "делфините" и през следващия сезон. Полузащитникът е желан от редица клубове, като най-сериозен е интересът на Ювентус, но "бианконерите" най-вероятно ще трябва да почакат още, преди да видят 19-годишния футболист с бяло-черната фланелка на торинския гранд.

"Верати ще остане при нас за поне още един сезон и се надявам, че той ще бъде нашият символ в Серия А", коментира Себастиани, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Сред останалите кандидати за подписа на Верати впечатление прави присъствието на Рома, отбора, чийто нов треньор почти сигурно ще бъде Зденек Земан.

"Джалоросите" все още не са обявили официално назначаването на чешкия специалист на поста. Вчера обаче генералният директор на "вълците" Клаудио Фенучи сподели, че името на новия мениджър на тима ще стане известно скоро, а Земан е единственият, за когото се знае, че преговаря с ръководството на римския клуб.

Освен ако не стана някаква много голяма изненада, именно 65-годишният наставник ще поеме Рома. Това призна и президентът на Пескара.

"Земан ще застане начело на Рома, но частица от него винаги ще бъде тук. През последния месец той ме осведомяваше за всяко предложение, което получаваше и отхвърляше, но когато римляните се обадиха, аз знаех, че Земан ще приеме офертата им", допълни Себастиани.