След великолепното начало на нашите най-добри тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция, днес пред Цвети и Гришо предстои предизвикателството на втория кръг на надпреварата.

В ранния следобед на корт номер 1 пловдивчанката излиза срещу най-възрастната тенисистка, останала в схемата и шампионката от 2010 година – Франческа Скиавоне.

Италианката дълго време не показваше най-доброто на което е способна, но титлата й от миналата седмица в Страсбург и изявите в първия кръг на Ролан Гарос вещаят тежък мач за българката.

В директните сблъсъци Скиавоне води с 4:0 победи, но Цвети не веднъж е показвала, че точно в подобни ситуации, в които излиза срещу голяма тенисистка, е способна да разкрие в най-голяма степен потенциала си и да ни зарадва с добри резултати.

На корт “Сузан Ленглен”, в най-гледаното време, последен мач за деня, е предвиден сблъсъкът между Григор Димитров и представителя на домакините и поставен под номер 17 в основната схема Ришар Гаске.

Хасковлията вече записа първата си победа в турнира, но в преследване на основната си цел – попадане на олимпийските игри в Лондон ще трябва да направи всичко възможно да преодолее и французина днес.

До момента двамата имат изигран един единствен официален сблъсък помежду си и той се състоя миналата година турнира в Дубай, където до успеха с 2:0 сета стигна Гаске.

Програмата на по-интересните мачове за деня: (приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Анди Мъри 12.00 ч. Петра Квитова
  Ярко Ниеминен   Урсула Радванска
следва Каролине Возняцки следва Жо-Вилфред Цонга
  Ярмила Гайдосова 6/2,4/6,1/1 Седрик-Марсел Щебе
следва Джон Иснър следва Рафа Надал
  Пол-Анри Матьо   Денис Истомин
следва Мария Шарапова следва На Ли
  Аюми Морита   Стефани Форец
  корт № 1 следва Григор Димитров
12.00 ч. Давид Ферер   Ришар Гаске
  Беноа Пайре    
следва Арно Клеман    
/пети сет/ Давид Гофен    
следва Цвети Пиронкова    
  Франческа Скиавоне