Бившият селекционер на младежкия национален тим на Италия Пиерлуиджи Казираги може да води Пескара през следващия сезон, ако настоящият мениджър на "делфините" Зденек Земан подпише с Рома, коментира сайтът Football-Italia.net.

Опитният чешки специалист вече потвърди, че преговорите с ръководството на "джалоросите" са в напреднала фаза, така че президентът на Пескара Даниеле Себастиани почти сигурно ще трябва да търси заместник на 65-годишния треньор.

Земан успя да превърне Пескара в страхотен отбор за стандартите на Серия Б и през следващата кампания тимът ще се опита да продължи с доброто си представяне, но в Серия А.

В основата на качествената игра, която демонстрират "делфините", са няколко млади и талантливи футболисти и Казираги определено би се чувствал в свои води на "Адриатико", ако съставът се запази, разбира се.

Бившият нападател на Лацио, Ювентус и Челси обаче ще срещне сериозна конкуренция в битката за поста в Пескара. Делио Роси е фаворитът на Себастиани според едно интервю, което президентът на "бианкадзурите" даде наскоро.