Националният отбор по футбол на Германия е най-младият на Евро 2012. Средната възраст на отбора, воден от Йоахим Льов е 23.5 години, като тимът е дори още по-млад от този на Мондиал 2010 в Южна Африка. Преди две години средната възраст на Бундестима бе 24.9 години.

Интересното е, че най-възрастен отбор на европейското първенство е този на Русия (28.4 години). №2 при "старците" е националният тим на Ирландия (28.3 години), а третото място отива за шведите - 28.2 години средна възраст. Стражът на ирландците Шей Гивън е на 36 години.

Най-възрастният играч на турнира е гръцкият вратар Константинос Халкиас - 38 години. Най-младият футболист е холандецът Йетро Вилемс - 18 години. Малко по-възрастен от него, с близо половин година, е полузащитникът на Англия Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Най-младият германски национал е Марио Гьотце - 19 години. Ако зачеркнатият от Йоги Льов национал Юлиан Дракслер бе участник на Евро 2012, той щеше да е вторият най-млад на шампионата със своите 18 години. Най-възрастен при германците е Мирослав Клозе, който е на 33 години.

За отбелязване е, че един от двата домакина на турнира Полша също притежава доста млад състав. Средната възраст на поляците е 25.1 години.