Една от приятните изненади в Серия А през сезон 2011/2012 определено беше Сиена. В много от мачовете си тосканският отбор впечатли със стабилната си защита, но и с ефективното си нападение, основна част от което беше Матиа Дестро.

21-годишният футболист отбеляза 12 попадения в елита на Италия, като беше сред най-резултатните италиански играчи в Серия А. Представянето на Дестро с фланелката на Сиена му спечели повиквателна за "скуадра адзура", но в края на краищата младият голаджия отпадна от състава за Евро 2012 в последния момент.

Въпреки това нападателят има защо да бъде доволен. Тимове като Интер и Ювентус се борят за подписа на талантливия състезател. Почти сигурно е, че Дестро няма да играе за Дженоа – клубът, който държи половината от правата му.

Вече е ясно, че италианският национал няма да остане и в Сиена. От една страна наставникът на тосканците Джузепе Санино съжалява, че през следващия сезон няма да работи с Дестро. От друга страна самият треньор едва ли ще бъде на "Артемио Франки", а ще поеме Палермо.

"И в момента Дестро е страхотен футболист, но аз мисля, че той може да стане още по-добър. Който го привлече, ще притежава нешлифован диамант, който може да се превърне в истинско бижу. При всички положения Дестро е готов да играе за голям отбор", коментира Санино, цитиран от сайта Football-Italia.net.