Откритото първенство на Франция по тенис постепенно набира скорост, като вчера станахме свидетели и първата по-сериозна изненада, след като една от сочените за абсолютни фаворитки Серена Уилямс бе победена от 115-та в света Вържини Разано.

Днес програмата на турнира продължава с първите двубои от втория кръг на надпреварата, като разбира се акцентът ще падне върху представянето на претендентите за трофея при мъжете – Новак Джокович и Роджър Федерер, както и върху световната номер 1 Виктория Азаренка.

Шоуто на “Филип Шатрие” ще открие именно блондинката от Минск, която след инфарктния си успех над Алберта Брианти сега ще трябва да внимава много и да избегне подобен сценарий срещу квалификантката от Германия Дина Фиценмайер.

Веднага след това е и мачът на Роджър Федерер с румънеца Адриан Унгур, а може би най-интригуващият сблъсък от заложените на централния корт ще бъде този между Агниешка Радванска и Винъс Уилямс.

Световният номер 1 ще играе утре на “Сузан Ленглен”, а негов съперник ще бъде словенецът Блаж Кавчич, а на корт номер 1 интересен за наблюдаване ще бъде двубоят между МикалеЛодра и Томаш Бердих.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Вика Азаренка 12.00 ч. Новак Джокович
  Дина Фиценмайер   Блаж Кавчич
следва Роджър Федерер следва Матилда Йохансон
  Адриан Унгур   Петра Цетковска
следва Жил Симон  следва Петра Мартич
  Брайън Бейкър   Марион Бартоли
следва Агниешка Радванска  следва Жо-Вилфред Цонга
  Винъс Уилямс   Седрик-Марсел Щебе