Португалия не трябва да разчита единствено на Кристиано Роналдо, за да се представи силно на предстоящото европейско първенство, обяви селекционерът Пауло Бенто.

Иберийците играха финал на турнира през 2004, когато още Роналдо не се бе превърнал в суперзвезда, а на следващите големи турнири така и не успяха да направят сериозен пробив с него в състава.

“Кристиано винаги е играл за нас на много високо ниво. В квалификациите бе от решаващо значение, но ние не разчитаме на един отделен футболист, за да побеждаваме” коментира Бенто, чийто тим е в най-трудната група заедно с Германия, Холандия и Дания.

“Опитваме се да играем силно като отбор и всеки един играч ще даде своя принос, за да се представим добре. Кристиано е много талантлив, но не трябва да смята, че евентуалното спечелването на Евро 2012 ще бъде решаващо при определянето на носителя на Златната топка” добави той.

“Изминалия сезон бе страхотен за Роналдо и така или иначе той има възможност да бъде определен за най-добър играч на годината. Нашата цел първоначално е да излезем от групата, която е много трудна, а след това ще видим докъде можем да стигнем” изтъкна още Бенто.