Шесткратният носител на трофея Рафаел Надал записа очаквана победа на старта на кампанията си в тазгодишното издание на втория за сезона турнир от Големия шлем – Ролан Гарос.

Испанецът, който е настоящ шампион, стартира похода си към рекордна седма титла от надпреварата с убедителна трисетова победа срещу италианеца Симоне Болели – в отделните части 6/2, 6/2, 6/1.

Рафа изигра един повече от солиден двубой, в който показа само толкова, колкото му бе необходимо за крайния успех и затвори мача на “Филип Шатрие” след по-малко от два часа игра.

Двубоят бе равностоен само в първите четири гейма, след което “Ел Торо” повиши оборотите, влезе в серия от осем поредни гейма и на практика отказа своя съперник от каквато и да е съпротива.

В следващия кръг левичарят от Майорка ще се изправи представителя на Узбекистан Денис Истомин, който преди минути разби руснака Игор Куницин с 6/2, 6/1, 6/2.

Напред в надпреварата продължава и поставеният под номер 6 в основната схема Давид Ферер, който не бе особено затруднен от словака Лукаш Лацко, отстранявайки го с 6/3, 6/4, 6/1.

Още резултати:

Ролан Гарос          
I кръг /мъже/:          
           
Ришар Гаске 6 6 7    
Юрген Цоп 3 4 6    
           
Янко Типсаревич 2 6 7 6  
Сам Куери 6 4 6 3  
           
Томи Хаас 6 0 6 6  
Филипо Воландри 3 6 4 4  
           
Дмитрий Турсунов 6 6 6    
Го Соеда 1 4 4    
           
Серхи Стаховски 6 6 7 3  6
Ал. Дългополов 7 4 6 6  3