Стражът на Лестър Каспер Шмайхел получи повиквателна за Евро 2012, след като титулярът на датската врата Томас Сьоренсен отпадна от състава заради контузия.

Сьоренсен получи контузия в гърба по време на тренировка на отбора и се прости с възможността да участва на европейските футболни финали в Полша и Украйна.

Синът на Петер Шмайхел ще бъде трети вратар на "червения динамит" след Стефан Андерсен и Андерс Линдегаард.

"Томас Сьоренсен получи травма в гърба. За съжаление той няма да може да се възстанови на време, за да бъде готов за мачовете ни на шампионата", каза селекционерът Мортен Олсен, цитиран от Скай спортс. Самият вратар не скри разочарованието си.

"Изпитвам огромно съжаление, защото бях с отбора през по-голямата част от квалификациите и гледах към моето пето участие на голямо първенство с националния отбор", каза Сьоренсен.

"Но също така разбирам, че е голям риск да отида на първенството с отбора и затова разбирам напълно решението на Мортен, макар да ме боли много от него", завърши вратарят на Стоук Сити.

За отбелязване е, че наскоро Сьоренсен отправи критика към селекционера си за забраната за използване на Туитър по време на Евро 2012.