Днешният трети състезателен ден от програмата на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис ще ни предложи последните двубои от първия кръг на надпреварата, в които ще видим останалите фаворити за трофея, както и нашите представители Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

Пловдивчанката започва своето седмо участие в надпреварата с двубой срещу 36-та в света Янина Викмайер, която през последните две години неизменно отпадаше в третия кръг на турнира, докато до момента българката няма две поредни победи.

Мачът е втори на корт номер 7 и се очаква да започне около 13.30 часа българско време, като срещата ще може да се наблюдава на живо по интернет.

Приблизително по същото време се очаква да започне и сблъсъкът на Григор Димитров с американеца Донъл Йънг, като според всички предварителни прогнози хасковлията е сочен за абсолютен фаворит в двубоя.

Разбира се освен срещите на българите с интерес ще следим изявите и на топ фаворитите при мъжете и дамите - Рафал Надал и Мария Шарапова. Испанецът започва кампанията си край Булонския лес с мач срещу Симоне Болели, докато съперничка на рускинята е Александра Каданту.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Франческа Скиавоне 12.00 ч. Петра Квитова
  Кимико Дате   Ашли Барти
следва Ришар Гаске следва Мария Шарапова
  Юрген Цоп   Александра Каданту
следва Рафа Надал следва Жулиен Бенето
  Симоне Болели   Миша Зверев
следва Серена Уилямс следва Анди Мъри
  Вържини Разано   Татсума Ито
  корт № 6   корт № 7
12.00 ч. Елена Веснина 12.00 ч. Луси Храдечка
  Хедър Уотсън   Юлия Гьоргес
следва Григор Димитров следва Цвети Пиронкова
  Донълд Йънг   Янина Викмайер