Световната номер 3 и шампионка от току що завършилия тенис турнир в Брюксел Агниешка Радванска започна с летящ старт участието си в тазгодишното издание на втория за сезона турнир от Големия шлем – Ролан Гарос.

В среща от първия кръг на надпреварата във френската столица полякинята буквално прегази младата надежда на сръбския тенис Бояна Йовановски, побеждавайки я с категоричното 6/1, 6/0.

От първата до последната минута на двубоя 23-годишната Радванска бе пълновластна господарка на корта, наниза 3 аса, реализира 6 пробива, а от своя страна дори не позволи на Йовановски да стигне до шанс за връщане на някои от брейковете.

В спора за място в третия кръг от надпреварата пред Агниешка предстои значително по-сериозно препятствие и надали резултатът ще е такъв, тъй като следваща нейна противничка ще бъде самата Винъс Уилямс.

По стъпките на полякинята днес пое и настоящата носителка на трофея На Ли, която също записа безпроблемен успех на старта на защитата на титлата си, отстранявайки румънката Сорана Кърстеа с 6/2, 6/1.

Във втория кръг китайката ще се изправи срещу победителката от двойката Барбора Захлалова Стрицова – Стефани Форец Гакон, които играят по-късно.

Резултатите до момента:

Ролан Гарос      
I кръг /жени/:      
       
Доминика Цибулкова 6 6  
Кристина Младенович 2 1  
       
Марион Бартоли 6 6  
Каролина Плискова 3 3  
       
Сесил Каратанчева 6 6  
Тимеа Бабош 1 0  
       
Кристина Макхейл 2 6 6
Кики Бартенс 6 4 4
       
Лорен Дейвис 6 6  
Мона Бартел 1 1