Лидерът в световната ранглиста и водач в основната схема Новак Джокович стартира с резонна победа участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж.

В среща от първия кръг на надпреварата Ноле без особени затруднения преодоля представителя на Италия Потито Стараче с 3:0 сета, в отделните части 7/6, 6/3, 6/1 и така се приближи на шест стъпки от заветната цел – спечелването на четвърти пореден турнир от Шлема.

За целта обаче Джокович ще трябва да се потруди още доста, имайки предвид евентуалните му следващи съперници, но от показаното днес на “Филип Шатрие”, особено във втория и третия сет, то надеждите на всички фенове на сръбския тенис изглеждат все по-основателни.

Иначе днешния двубой условно може да се раздели на две части – преди Стараче да бъде пробит (в петия гейм на втория сет) и след това, като определено италианецът стоеше добре на корта срещу именития си съперник до средата на втората част, но за негово съжаление не успя да поддържа през целия двубой нивото си на представяне и в крайна сметка логично приключи с участието си в надпреварата.

Така във втория кръг Новак Джокович ще се изправи срещу словенеца Блаж Кавчич, който днес записа престижна победа над бившия номер 1 Лейтън Хюит, отстранявайки го с 3:1 сета – 7/6, 6/3, 6/7, 6/3.

По абсолютно същия сценарий се разви двубоя и на друг бивш топ състезател от близкото минало – Давид Налбандиян, който пък изненадващо отстъпи пред румънеца Адриан Унгур с 1:3 сета.

Резултати:

Ролан Гарос          
I кръг /мъже/:          
           
Флоран Сера 5        
Фелисиано Лопес 0  R      
           
Джон Иснър 6 6 6    
Роджерио Силва 3 4 4    
           
Адриан Унгур 6 5 6 7  
Давид Налбандиян 3 7 4 5  
           
Андреас Сепи 6 7 7    
Николай Давиденко 3 6 5    
           
Кевин Андерсън 7 6 4 6  11
Руи Машадо 6 7 6 1  9