Откритото първенство на Франция постепенно набира скорост, като днес ни предстои да се насладим на поредната порция висококачествен тенис, в изпълнение на някои от най-големите майстори на тази привлекателна игра.

Своят поход към първи трофей от Ролан Гарос стартира световният номер 1 Новак Джокович, който излиза на “Филип Шатрие” срещу италианеца Потито Стараче, а веднага след това ще станем свидетели и на сблъсъка между любимеца на домакините Жил Симон и многообещаващия американец Райън Харисън.

Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем и шампион от 2009 година Роджър Федерер пък ще започне тазгодишното си участие в надпреварата с мач на “Сузан Ленглен”, а негов първи опонент ще бъде германецът Тобиас Камке.

Две от знаковите фигури в момента при дамите – Вика Азаренка и Агниешка Радванска – също ще изиграят днес първите си двубои, а техни съпернички съответно ще бъдат Алберта Брианти и Бояна Йовановски.

Извън двата най-големи корта на Ролан Гарос също предстоят интересни двубои, а главни действащи лица в тях ще бъдат тенисисти като Томаш Бердих, Давид Налбандиян, Лейтън Хюит и младият канадец Милош Раонич.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Вика Азаренка 12.00 ч. Доминика Цибулкова
  Алберта Брианти   Кристина Младенович
следва На Ли следва Роджър Федерер
  Сорана Кърстеа   Тобиас Камке
следва Новак Джокович следва Микаел Лодра
  Потито Стараче   Г. Гарсия-Лопес
следва Жил Симон следва Марион Бартоли
  Райън Харисън   Каролина Плискова