Финалистката от 2002 година Винъс Уилямс започна с трудна трисетова победа участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж.

В среща от първия кръг на надпреварата американката, която миналата година пропусна Ролан Гарос заради здравословни проблеми, успя да се наложи с 2:1 сета над 120-та в световната ранглиста Паула Омраечеа (Арж), в отделните части 4/6, 6/1, 6/3.

19-годишната аржентинка започна двубоя със завидно самочувствие и успя да впечатли не само с привлекателната си външност, но и със стабилна игра от основната линия, като напълно заслужено спечели първия сет с 6/4.

Във втората част обаче опитната американка съумя набързо да охлади ентусиазма на своята опонентка и я върна към реалността, като й позволи да спечели един единствен гейм за убедителното 6/1.

В началото на заключителния сет Омраечея отново демонстрира желание за игра и дори върна ранно допуснатия пробив, но изглежда с това силите й се поизчерпаха и в крайна сметка аржентинката бе принудена да приеме поражението въпреки демонстрирания непримирим дух.

Междувременно напред в надпреварата в Париж продължават още шампионката от US Open Саманта Стоусър, както и бившата номер 1 Ана Иванович. Австралийката не бе особено затруднена от Елена Балтача – 6/4, 6/0, докато сръбкинята даде само два гейма на Лара Вецино – 6/1, 6/1.

Още резултати:

Ролан Гарос      
I кръг /жени/:      
       
Светлана Кузнецова 6 6  
Миряна Лучич 1 3  
       
Анжелик Кербер 6 6  
Шуай Женг 3 4  
       
Луси Шафарджова 6 6  
Анастасия Якимова 2 0  
       
Сара Ерани 4 6 6
Кейси Делакуа 6 2 2
       
Шахар Пеер 6 6  
Стефани Дюбоа 2 2