Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Родик отпадна още на старта на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж – Ролан Гарос.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, американецът, който дълго време лекуваше контузия, бе надигран с 3:1 сета от представителя на домакините Никола Маю, в отделните части 6/3, 6/3, 4/6, 6/2.

Още от самото начало на срещата стана видно, че Родик ще има сериозни проблеми на “Сузан Ленглен”, трудно намирайки тайминга на ударите си, сервисът му не спореше и логично той набързо отстъпи в първите два сета с по 3/6.

В третата част обаче американецът показа признаци на пробуждане и след серия от отлични ретури и стабилна игра от основната линия успя да намали изоставането си след 6/4 в своя полза.

Нещо повече, на старта на четвъртия сет Родик стигна до ранен пробив, но вместо да се възползва от ситуацията той изпадна в поредната дупка и позволи на французина да влезе в серия от четири поредни гейма, с която на практика бе предрешен и крайния изход на двубоя.

С малко повече усилия от очакваното, но все пак с победи в турнира стартираха и двама от сочените за скрити фаворити за трофея – Хуан Мартин Дел Потро и Жо-Вилфред Цонга.

Въпреки болките в коляното аржентинецът успя да пречупи Алберт Монтанес с 6/2, 6/7, 6/2, 6/1, докато французинът заличи сет пасив преди да стигне до успеха срещу квалификанта Андрей Кузнецов – 1/6, 6/3, 6/2, 6/4.

Още резултати:

Ролан Гарос          
I кръг /мъже/:          
           
Хуан Карлос Фереро 6 6 6    
Джонатан дьо Вейжи 1 4 3    
           
Фернандо Вердаско 6 6 7    
Стив Дарсис 3 2 6    
           
Фабио Фонини 6 7 6    
Адриан Манарино 0 5 1    
           
Марин Чилич 6 6 7    
Даниел Муньос 4 4 5    
           
Станислас Вавринка 6 6 4 3 6
Флавио Чипола 3 3 6 6 2