24-годишната рускиня Наталия Прокопенко бе избрана за Мис Евро 2012 по време на конкурс в известния в западната част на Германия "Европа Парк" до градчето Руст.

В състезанието участваха 16 жени на възраст между 18 и 25 години. Те бяха предварително селектирани от близо 900 жени, желаещи да представят страните на европейските футболни финали в Полша и Украйна.

Хубавиците трябваше да излязат на сцената както по бански, така и с вечерни тоалети. Всяка една участничка е родена в страната, която представя на конкурса, но част от тях живеят в Германия.

Второто място остана за чешката студентка Луси Клукава (19 години), а трета се нареди сочената за фаворит преди конкурса датчанка Мариен Вехнер (25 години), която също е студентка и живее в германския град Хайлброн. Представителката на Германия Рашми Шарма отпадна преди финала.

"Много съм щастлива, че ще бъда лице на този футболен празник", каза Прокопенко, която се мести да живее в Германия заедно с родителите си преди близо 8 години и в момента учи архитектура. Освен престижа, тя спечели колело и премия от 2000 евро. Симпатичната блондинка признава, че няма фаворит на Евро 2012.

Сред журито бяха бившият германския национал Томас Линке, както и бившият международен арбитър Валтер Ешвайлер.

Всяка една от тези 16 участнички е победителка, тъй като за място на конкурса се записаха близо 900 кандидатки:

16-те момичета с официални тоалети:

Тук палавниците вече са свалили дрехите:

Отново всички участнички, от по-различен ъгъл...

Топ 3 на конкурса: датчанката Вехнер, рускинята Прокопенко и чехкинята Клукава