Ето че откритото първенство на Франция по тенис вече е на старт, като още в първия състезателен ден ни предстоят серия любопитни сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

В неделния ден на кортовете на Ролан Гарос ще видим в действие четири шампионки от Големия шлем – Винъс Уилямс, Саманта Стоусър, Ана Иванович и Светлана Кузнецова, които ще направят своя дебют в тазгодишното издание на надпреварата и ще преследват задължителни победи.

Не по-малко интересно се очертава да бъде и при мъжете, където пък ще станем свидетели на първите двубой на двамата от така наречените скрити фаворити за трофея – Хуан Мартин Дел Потро и Жо-Вилфред Цонга, както и ще разберем дали Анди Родик е съумял да навлезе в оптимална спортна форма.

Шоуто на “Филип Шатрие” ще открият финалистката от 2010 година Саманта Стоусър и представителката на Великобритания Елена Балтача, като до момента австралийката има минимална преднина в преките им двубои – 2:1.

Веднага след това са сблъсъците на Дел Потро с Алберт Монтанес и на Цонга с Андрей Кузнецов, а последният мач на централния корт ще е между Винъс Уилямс и Паула Омрачеа.

Миналата година американката пропусна надпреварата в Париж заради здравословни проблеми, като за нея това бе първо отсъствие от Ролан Гарос, откакто през 1997 година дебютира в надпреварата, така сега ще е жадна за изява и да се надяваме, че ще ни предложи отличен тенис.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес: (приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Саманта Стоусър 12.00 ч. Светлана Кузнецова
  Елена Балтача   Миряна Лучич
следва Хуан Мартин Дел Потро следва Хуан Карлос Фереро
  Алберт Монтанес   Джонатан Дасниер
следва Жо-Вилфред Цонга следва Ана Иванович
  Андрей Кузнецов   Лара Вецино
следва Винъс Уилямс следва Анди Родик
  Паула Омрачеа   Никола Маю