Мениджърът на Ювентус Антонио Конте за пореден път заяви, че целта пред торинския отбор винаги е била да бъде сред най-силните тимове в Европа и в света.

Вчера договорът на 42-годишния треньор с "бианконерите" беше подновен до 2015-та година и наставникът изрази радостта си от този факт.

"Продължавам да мечтая. Благодаря на президента Андреа Аниели за доверието, то ме изпълва с щастие и ме стимулира да върша работата си все по-добре и по-добре", каза Конте, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Сезон 2011/2012 със сигурност ще се помни от всички, които обичат Ювентус. "Старата госпожа" стигна до титлата в Серия А, без да загуби мач. Торинците обаче пропиляха шанса да се поздравят с дубъл, понеже загубиха с 0:2 от Наполи във финала за Купата на Италия.

Въпреки това постижението на Конте в първия му сезон начело на "бианконерите" е повече от впечатляващо. Малцина са онези, които в началото на кампанията очакваха, че бившият мениджър на Сиена ще преобрази Ювентус толкова бързо.

"Успяхме да спечелим Скудетото, а през следващия сезон имаме за задача да се представим добре в Шампионската лига. Не бива обаче да забравяме, че и в първенството ще трябва да отговорим на определени очаквания", допълни талантливият наставник.

"Хората казваха, че ще завършим на шесто място, смятаха, че ще се провалим както в предишните два сезона. Сега обаче всички ни уважават. Не може да носиш Скудетото на гърдите си и да не бъдеш фаворит", коментира още Конте.

По-голямата част от футболистите на "Старата госпожа" надскочиха себе си под ръководството на младия треньор. Имаше обаче и такива, които не успяха да се наложат в тима и почти сигурно ще напуснат през летния трансферен прозорец. Елжеро Елиа и Милош Красич например са трансферни цели на руския шампион Зенит Санкт Петербург, където мениджър е Лучано Спалети.

"Шампионският състав ще се запази, а от усилията на Бепе Марота и останалите представители на ръководството на клуба зависи дали отборът ще стане дори още по-силен", категоричен беше наставникът на "бианконерите".