Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров приключи участието си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Ница с общ награден фонд 450 000 евро.

След трите си поредни победи в квалификациите и отстраняването в първи кръг на основната схема на Дуди Села, днес българинът не успя да се противопостави на поставения под номер 2 Жил Симон и загуби в два сета - 3/6, 3/6.

За разлика от предходните си два сблъсъка със световния номер 12 – през 2009 година на турнирите в Марсилия и Куинс, този път Гришо изобщо не успя да опонира на французина, изигравайки най-слабия си мач срещу тенисист от топ 20.

С убедително спечеления първи сервис гейм се изчерпаха всички позитиви в играта на Димитров, като оттук до края на мача основната характеристика в неговото представяне бяха непредизвиканите грешки – или пресилен форхенд, или бекхенд в мрежата.

След пробив в третия гейм Симон пое контрола върху случващото се на корта, като оттук до края на мача бе изправен само пред две ситуации, в които трябваше да отразява брейкбол и подпомогнат от Димитров той успя да се измъкне.

По притеснителното е, че възпитаникът на Патрик Моратоглу демонстрира пълна апатия към случващото се на полето и нямаше желание да се бори за всяка точка и да търси по-позитивен развой на срещата.

Така след 80 минути игра българинът напусна турнира в Ница, като успя да си заработи около 7 000 евро от наградния фонд и 32 точки за световната ранглиста, а от другата седмица започва участието си на Ролан Гарос.

Статистика от двубоя:

Димитров   Симон
51 1-ви сервис % 57
3 Асове 3
4 Двойни грешки 1
 0/2 Възможности за пробив  3/7
 53/121 Общо спечелени точки  68/121
  Времетраене: 1.21 ч.