Талантливият полузащитник на Пескара Марко Верати поиска да остане в клуба и през следващия сезон, въпреки че шампионът на Италия Ювентус се бори за подписа му.

Вчера "делфините" на Зденек Земан си осигуриха промоция в Серия А, след като победиха с 3:1 като гости Сампдория. Попаденията за Пескара отбелязаха Джанлука Капрари (2) и Чиро Имобиле, а Верати беше в основата на първия гол.

"Искам да играя с екипа на Пескара в Серия А. Аз съм от този град, направил съм много жертви за отбора и бих желал да остана. След срещата със Сампдория помолих президента да не ме продава. Ще говоря още с него, когато свърши лагерът ми с националния тим", каза 19-годишният халф, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Случващото се в Серия Б е любопитно за привържениците на Ювентус. Освен новината, че Верати предпочита да остане в родния си град, другата вест от втория ешелон е, че Торино също ще играе в елита през следващия сезон. Дербитата на Торо с Юве със сигурност ще бъдат интересни.

"Ювентус? Да играя заедно с велики шампиони, дори не през цялото време, би било страхотно. Но да се състезавам за моя отбор, Пескара, и то като титуляр, би ми дало ценен опит", коментира Верати.

Младият полузащитник, който е сравняван от журналистите и специалистите с гениалния Андреа Пирло, попадна в разширения състав на Чезаре Прандели за Европейското първенство в Полша и Украйна.

Така бъдещето на Верати ще се решава или след края на май, когато ще стане ясен окончателният списък на италианския селекционер, или след края на Евро 2012.

"Този сезон все още не е завършил. Надявам се да се отплатя на Чезаре Прандели за вярата, която има в мен. За мен е огромна чест да бъда в разширения състав за Европейското първенство", допълни халфът.

Ако Верати наистина остане в Пескара, "делфините" определено ще развалят много сметки в Серия А. Кръг преди края на първенството във втората дивизия възпитаниците на Зденек Земан са отбелязали 89 попадения в 41 срещи. За сравнение, най-резултатният отбор в елита – Милан – е вкарал 74 гола в 38 мача.