Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров спечели и втория си мач от квалификациите на международния тенис турнир на землена настилка в Ница с общ награден фонд 450 000 евро.

След като в ранния следобед хасковлията срази с 2:0 сета представителя на домакините Александър Сидоренко, преди минути той успя да отстрани и бразилеца Жоао Соуса с 6/3, 7/6.

Григор започна срещата на високи обороти и след ранен пробив поведе с 3/0, като до края на първата част не позволи на кариоката да заличи преднината му, стигайки до необходимото му 6/3.

Във втория сет обаче двубоят се завърза, като дори в десетия гейм при сервис на Димитров Соуса стигна до сетбол, но за наше щастие българинът не се огъна, измъкна се от критичната ситуация и успя да докара нещата до тайбрек.

В него класата на първата ни ракета си каза думата и след серия от четири поредни разигравания Гришо стигна до победното 7:3, което го изпращя в заключителния квалификационен кръг срещу представителя на домакините Ерик Прюдон.

Към момента Прюдон е 116-ти в световната ранглиста, а преди началото на квалификациите в Ница имаше 6 загуби и нито една победа за 2012 година, а най-предното му класиране сред професионалистите е 83-то място през 2011 година.

С достигането си до решителния сблъсък за попадане в основната схема Григор Димитров си заработи 6 точки за световната ранглиста и 660 евро от наградния фонд, а ако успее да премине пресявките ще добави нови 6 точки към актива си.

Статистиката от двубоя на Григор Димитров:

Димитров   Соуса
70 1-ви сервис % 72
9 Асове 3
2 Двойни грешки 1
 1/3 Възможности за пробив  0/5
 77/140 Общо спечелени точки  63/140
  Времетраене: 1.35 ч.