Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров започна с двусетова победа участието си на международния тенис турнир на землена настилка в Ница с общ награден фонд 450 000 евро.

В среща от първия квалификационен кръг на надпреварата хасковлията, който е поставен под номер 6 в пресявките, не допусна изненада и отстрани 389-ия в света Александър Сидоренко със 7/5, 7/5.

Въпреки очевадната разлика в ранкинга на двамата опоненти двубоя бе изключително равностоен и макар че Димитров без никакви усилия печелеше подаванията си, той така и не съумя да наложи волята си през по-голямата част на първия сет.

Все пак в единадесетия гейм българинът успя най-накрая да пробие подаването на състезаващия се с “Уайлд кард” французин, а след това безпроблемно сервира за крайното 7/5.

На старта на втората част обаче Сидоренко създаде впечатление, че е близо до обрата, след като поведе с 2/0, но хасковлията върна моментално брейка, а по подобие на първата част при 5/5 отново спечели подаването на своя съперник, след което стигна и до крайния успех.

Така с преминаването си в следващия квалификационен кръг Димитров си заработи 315 евро от наградния фонд, а само след няколко часа ще се изправи срещу Жоао Соуса, който по-рано днес отстрани Евгени Каральов.

Резултати:

Ница    
 /квалификации/:    
     
Томас Белучи 7 6
Миша Зверев 6 4
     
Бенямин Бекер 6 6
Иля Божоляц 1 1
     
Сам Куери 6 6
Карстен Бол 2 4
     
Павол Червеняк 6 7
Виктор Ханеску 2 6