Германия - Португалия, Група "В" на Евро 2012, 21.45 ч., пряко в Gol.bg.

Групата за мача:

Германия

Вратари: Марк-Андре тер Щеген, Мануел Нойер, Тим Вийзе, Рон-Роберт Цилер

Защитници: Холгер Бадщубер, Матс Хумелс, Пер Мертезакер, Марсел Шмелцер, Бенедикт Хьоведес, Жером Боатенг, Филип Лам

Халфове: Джулиан Дракслер, Ларс Бендер, Свен Бендер, Сами Кедира, Томас Мюлер, Андре Шюрле, Марко Ройс, Илкай Гюндоган, Марио Гьоце, Тони Кроос, Месут Йозил, Бастиан Швайнщайгер

Нападатели: Лукас Подолски, Мирослав Клозе, Какау, Марио Гомес

Вероятен състав: Мануел Нойер, Жером Боатенг, Пер Мертезакер, Холгер Бадщубер, Филип Лам, Сами Кедира, Тони Кроос, Месут Йозил, Марио Гомес, Лукас Подолски и Мирослав Клозе

Португалия

Вратари: Едуардо, Руи Патрисио, Бето

Защитници: Роландо, Мигел Лопес, Жоао Перейра, Рикардо Коща, Фабио Коентрао, Пепе, Бруно Алвеш

Халфове: Карлос Мартинс, Кустодио, Нани, Раул Мейрелеш, Рубен Микаел, Жоао Моутиньо, Мигел Велосо

Нападатели: Елдер Пощига, Нелсон Оливейра, Силвестре Варела, Уго Алмейда, Кристиано Роналдо, Рикардо Куарешма

Вероятен състав: Руи Патрисио, Жоао Перейра, Бруно Алвеш, Пепе, Фабио Коентрао, Карлос Мартинс, Раул Мейрелеш, Мигел Велосо, Нани, Елдер Пощига, Кристиано Роналдо

Прогноза: Очертава се наистина изключително интересен и оспорван сблъсък между двата тима. Двата състава демонстрират приятен за окото футбол и показаха, че са солидни и отлично окомплектовани отбори.

Германците обикновенно не стартират добре световни и европейски финали, но след това обикновено набират инерция и се превръщат в основен фаворит за трофея.

Настоящата форма на отбора обаче е отлична и по всяка вероятност немците ще започнат успешно участието си на първенството.

Португалците са качествен отбор, но показват неумение да бележат срещу по-сериозни съперници, което бе и основната причина да се класират за еврофиналите след бараж срещу Босна.

Колективната игра на германците пък е впечатляваща и мнозина са тези, които смятат, че именно този отбор е фаворит №1 за титлата. Германците разчитат на желязна защита, която на моменти е и доста грубичка, на подвижна халфова линия и ударно нападение.

Момчетата на Йоахим Льов са известни със своя дух и едва ли ще се стреснат от атомното нападение на Португалия. Роналдо и компания играят изключително трудно срещу отбори като Германия.

Срещата ще предложи сблъсък на две коренно противоположни стратегии. Португалия се слави с голямо притежание на топката, докато контраатаките на Германия са мълниеносни.

Това би трябвало да направи мача много интересен и въпросът ще е кой ще допусне първи грешка. Все пак, по-голямата класа на Германия ни кара да предвидим победа за Бундестима.

Резултат: Германия - Португалия 2:0