Останаха съвсем малко въпросителни в тазгодишното издание на Откритото първенство на Италия по тенис в Рим, а днес предстоят до отпаднат и още две от тях, а именно, кои ще са финалистите, както при дамите, така и при мъжете.

Началото на полуфиналните сблъсъци ще дадат Серена Уилямс и На Ли, като това ще бъде седми официален двубой между двете и първи от близо две години насам, а балансът е категорично в полза на американката – 5:1.

Вторият полуфинал при дамите ще противопостави една срещу друга шампионката от миналата година Мария Шарапова и германката Анжелик Кербер. Маша продължава с убедителните си изяви на землена настилка и е много близо до втора титла за сезона на клей, но Кербер също има своите аргументи и със сигурност няма да се задоволи с ролята на аутсайдер.

Последният сблъсък от дневната сесия на най-големия тенис корт на Форо Италико е между двамата сънародници Рафаел Надал и Давид Ферер. “Ел Торо” показва повече от приличен тенис в италианската столица тази седмица и е много близо до нивото от най-добрите си години, като несъмнено изгаря от желание за поредна година да достигне до заключителния двубой за трофея.

След като отстрани последователно французите Жил Симон и Ришар Гаске, днес пред Давид Ферер има значително по-труден ребус за решаване, още повече, че последната му победа над Рафаел Надал на клей е отпреди осем години на турнира в Щутгарт.

Без никакво съмнение двубоят, който най-много интригува всички приятели на аристократичната игра, е последният мач от днешната програма, изправящ един срещу друг двамата лидери в световната ранглиста – Новак Джокович и Роджър Федерер.

За съперничеството между двамата е изговорено толкова много, а 24-те досега изиграни сблъсъка помежду им (14-10 за Федерер) е красноречиво доказателство, че двамата се познават перфектно и надали има с какво да се изненадат.

Мачът ще се реши в няколко ключови момента, в които от съществено значение ще е моментната концентрация на всеки един от тях.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

корт Централен корт
час не преди 13.00 ч.
съперници Серена Уилямс
  На Ли
   
час не преди 14.30 ч.
съперници Анжелик Кербер
  Мария Шарапова
   
час не преди 17.00 ч.
съперници Рафа Надал
  Давид Ферер
   
час не преди 21.00 ч.
съперници Новак Джокович
  Роджър Федерер