Световният номер 2 Роджър Федерер е последният полуфиналист в тазгодишното издание на супер турнира на землена настилка от сериите “Мастърс 1000” в Рим с общ награден фонд 2 950 475 евро.

Това стана факт след като късно тази нощ швейцарецът буквално прегази представителя на домакините Андреас Сепи, отстранявайки го с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/2.

Двубоят започна с около час закъснение от предвиденото, но “ФедЕкспрес” направи и невъзможното да навакса изоставането от графика, като затвори първия сет в своя полза след само 19 минути игра.

В началото на втората част станахме свидетели и на първите няколко по-продължителни разигравания, но за съжаление интригата се задържа само до четвъртия гейм, след което швейцарецът отново повиши оборотите и до края на мача не позволи на своя съперник да се разпише повече.

Така след общо 54 минути игра Роджър Федерер си осигури мястото си на полуфиналите, където задачата му се очертава да бъде далеч по-сложна, тъй като срещу него ще се изправи настоящият шампион и световен номер 1 Новак Джокович.

В другия полуфинал пък сили ще премерят двамата сънародници Рафаел Надал и Давид Ферер, отстранили на четвъртфиналите, съответно Томаш Бердих и Ришар Гаске.

Статистиката от двубоя:

Федерер   Сепи
81 1-ви сервис % 46
1 Асове 0
1 Двойни грешки 1
 4/8 Възможности за пробив  0/3
 57/88 Общо спечелени точки  31/88
  Времетраене: 0.54 ч.