Шампионката от миналата година Мария Шарапова продължава победния си ход на супер турнира на землена настилка от категорията “Премиер” в Рим с общ награден фонд 2 166 440 евро.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата рускинята, която е поставена под номер 2 в основната схема, успя да стигне до чиста победа срещу по-голямата от сестрите Уилямс – Винъс – в отделните части 6/4, 6/3.

Като цяло двубоят бе сравнително равностоен, но в ключовите моменти по-голямата обиграност на Шарапова през последните месеци й помогна да вземе своето и да стигне до успеха след час и 42 минути игра.

В спор за място на финала хубавата Маша ще се изправи срещу първата ракета на Германия Анжелик Кербер, която преди минути успя да отстрани шампионката от Уимбълдън Петра Квитова с 2:1 сета.

Сблъсъкът между германката и чехкинята бе с меко казано странен развой, като след равностойно начало Квитова получи някакво разтежение на коремните мускули, поиска намесата на физиотерапевт, но реши да остане в срещата.

След тайбрек Кербер успя да измъкне първия сет и когато всички очакваха, че чехкинята ще прекрати участието си, тя не само че не го направи, но влезе в серия от пет поредни гейма, с която на практика предреши изхода на втората част.

Единственото, което успя да направи германката бе да запише гейма на честта, но в заключителния трети сет болките при Квитова станаха нетърпими и тя бе само фигурантка на полето, като позволи на своята опонентка безпроблемно да затвори сета, а с това и мача.

В другия полуфинал една срещу друга ще застанат Серена Уилямс и На Ли, като американката изигра само четири гейма срещу Флавия Пенета, преди италианката да се откаже, а китайката успя да елиминира Доминика Цибулкова.

Ето и всички резултати:

Рим      
четвъртфинали:      
       
На Ли 6 7  
Доминика Цибулкова 1 6  
       
Мария Шарапова 6 6  
Винъс Уилямс 4 3  
       
Анжелик Кербер 7 1 6
Петра Квитова 6 6 1
       
Серена Уилямс 4    
Флавия Пенета 0  R