Настоящият световен шампион Кейси Стонър бе най-бърз и в двете сесии на днешните свободни тренировки преди неделния старт за Голямата награда на Франция – четвърти кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

Въпреки че първоначалните прогнози бяха за дъжд, свободните занимания днес преминаха при сухи условия, което облагодетелства пилотите на “Репсол Хонда” и Стонър и Педроса окупираха челните позиции.

Австралиецът завъртя най-бързия си тур за 1:33740 мин., като успя да изпревари с 0.265 сек. съотборника си Дани Педроса, а победителят отпървото състезание в Катар Хорхе Лоренцо се нареди трети.

Отлично впечатление остави днес представителят на “Хонда Гресини” Алваро Баутиста, който с всяка една изминала обиколка подобряваше времената си и в крайна сметка успя да се приближи само на седем десети от времето на лидера.

Не така благоприятно обаче се развиха събитията днес за “Скудерия Дукати”, които бяха доста оптимистично настроени преди началото на уикенда, но от показаното днес стана ясно, че им предстои много работа, ако искат да се преборят за място в челната шестица.

С изоставане от близо секунда и половина Валентино Роси остана девети, а неговият съотборник Ники Хейдън се нареди плътно зад него.

Класиране след вторите свободни тренировки:

  пилот отбор време
1. Кейси Стонър Репсол/Хонда 1:33.740
2. Дани Педроса Репсол/Хонда  + 0.265
3. Хорхе Лоренцо Ямаха  + 0.396
4. Алваро Баутиста Хонда/Гресини  + 0.697
5. Бен Спийс Ямаха  + 0.727
6. Андреа Довициозо Ямаха Тех 3  + 0.845
7. Кал Кръчлоу Ямаха Тех 3  + 0.870
8. Ектор Барбера Прамак  + 1.339
9. Валентино Роси Дукати  + 1.372
10. Ники Хейдън Дукати  + 1.392