Ето че поредното издание на един от най-старите турнири в света – Откритото първенство на Италия по тенис – навлезе в заключителната си фаза, като днес предстоят да се изиграят всички четвъртфинални сблъсъци в надпреварата.

Началото на централния корт на Форо Италико ще дадат шампионката от Мадрид Серена Уилямс и надеждата на домакините Флавия Пенета. Американката показа, че напълно се е адаптирала към играта на червено и е устремена към поредния си трофей, но дали и италианката е на подобно мнение ще разберем този следобед.

Веднага след това предстои и един от най-интригуващите сблъсъци от днешната програма, противопоставящ 5-кратният победител тук Рафаел Надал на един от най-стабилно представящите се тенисисти през последните седмици Томаш Бердих.

Самият испанец призна, че очаква го безкрайно труден двубой, а след загубения финал миналата седмица в Мадрид (от Роджър Федерер), чехът ще е амбициран да докаже класата си и да гони титлата във Вечния град.

Градусите на емоциите от този двубой още няма да са утихнали, когато на корта ще се появи и световният номер 1 и настоящ шампион Новак Джокович, който ще има за съперник французина Жо-Вилфред Цонга.

Французинът е един от малкото тенисисти в тура с положителен баланс срещу сърбина (5:4) и днес ще направи всичко по силите си да запази това свое предимство и да се класира за полуфиналите в надпреварата.

За вечерната сесия организаторите са предвидили два двубоя. В първия от тях Анжелик Кербер ще се изправи срещу Петра Квитова, а за “десерт”, късно тази вечер ще се изиграе и последният четвъртфинал между Роджър Федерер и Андреас Сепи.

Ето и цялата програма:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

час Централен корт час Супертенис арена
13.00 ч. Серена Уилямс 13.00 ч. Давид Ферер
  Флавия Пенета   Ришар Гаске
не преди Томаш Бердих следва Доминика Цибулкова
14.30 ч. Рафаел Надал   На Ли
не преди Новак Джокович не преди Винъс Уилямс
17.00 ч. Жо-Вилфред Цонга 16.00 ч. Мария Шарапова
не преди Анжелик Кербер    
20.20 ч. Петра Квитова    
не преди Роджър Федерер    
22.00 ч. Андреас Сепи