Полузащитникът на Пескара Марко Верати ще носи фланелката с номер десет в Ювентус, твърди вестник "Тутоспорт" на днешната си първа страница. Легендарният капитан на "бианконерите" Алесандро Дел Пиеро вече обяви, че не желае екипът с номер десет да бъде изваден от употреба.

19-годишният халф е може би най-талантливият млад италиански футболист и има голяма вероятност да премине в торинския гранд след края на сезона в Серия Б.

Сравняван с Андреа Пирло, Верати сподели, че е бил близо до трансфер в Милан – отбора, в който мина голяма част от кариерата на маестрото в халфовата линия на "Старата госпожа".

"Преди години бях на проби в Милан и само трябваше да мина медицинските тестове, за да ме вземат, но в последния момент се разплаках и поисках да се върна в Пескара", припомни си Верати пред вестник "Гадзета дело Спорт", цитиран от сайта Football-Italia.net.

Днес от разплаканото дете няма никаква следа и основна заслуга за това има наставникът на Пескара Зденек Земан. През настоящата кампания под ръководството на опитния чешки специалист Верати разгръща потенциала си. Именно Земан решава да върне халфа от по-атакуваща позиция на позицията, на която действа Андреа Пирло.

"Земан ме помоли да се върна да играя по-назад и беше прав. Това е моята позиция, позицията, която приляга на качествата ми. Сравненията с Андреа Пирло? Той е най-добрият полузащитник в Италия, може би и в света. Винаги го гледам по телевизията, стремя се да се уча от него. Би било фантастично да играя заедно с Пирло, но ще говорим повече за това след края на сезона", коментира Верати.

Младият състезател може да играе заедно със своя идол, още преди да премине в Ювентус. Верати попадна в разширения състав на Чезаре Прандели за Европейското първенство в Полша и Украйна и е напълно възможно да бъде и в окончателния списък.

"Първоначално си помислих, че повиквателната е някаква шега. Все още не мога да повярвам, че ме извикаха, но определено ще се опитам да затрудня Прандели при финалния му избор", допълни Верати.

Ако талантливият халф не е преминал в Ювентус, участва на Евро 2012 и се представи добре, преговорите между Пескара и "бианконерите" може да забуксуват. Към момента торинският клуб предлага 5 милиона евро за Верати, но "делфините" искат 8 милиона.