Изключително богата и интригуваща програма ни предлага днешният 5-ти състезателен ден от Откритото първенство на Италия по тенис в Рим с общ награден фонд от над 5 милиона евро.

Шоуто на централния корт на Форо Италико ще открият световният номер 1 Новак Джокович и Хуан Монако, като това ще бъде шести официален сблъсък между двамата, а аржентинецът все още търси своята първа победа срещу световния номер 1.

Веднага след това ни предстои и схватката между Саманта Стоусър и Винъс Уилямс, а веднага след това е и изцяло испанският сблъсък, противопоставящ 5-кратният шампион Рафаел Надал на Марсел Гренолерс.

Във вечерната сесия също ни очакват много качествен тенис и емоции със срещите на Ана Иванович и Мария Шарапова и несъмнено гвоздеят на програмата – Роджър Федерер срещу Хуан Карлос Фереро.

Историята на сблъсъците между двамата води началото си още отпреди 12 години, но е интересно да се отбележи, че от 2007 година насам двамата не са се изправяли един срещу друг.

Първоначално испанецът има предимство (в разцвета на силите си), но с течение на времето Маестрото от Базел успява да вземе надмощие и в момента води с 9:3 победи в мачовете помежду им.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Централен корт   Супертенис Арена
13.00 ч. Новак Джокович 12.00 ч. Сорана Кърстеа
  Хуан Монако   Петра Квитова
следва Винъс Уилямс следва Давид Ферер
  Саманта Стоусър   Жил Симон
следва Рафа Надал следва Ришар Гаске
  Марсел Гренолерс   Анди Мъри
не преди Мария Шарапова следва Шанел Скийпърс
20.30 ч. Ана Иванович   На Ли
не преди Роджър Федерер не преди Хуан Мартин Дел Потро
22.00 ч. Хуан Карлос Фереро 20.00 ч. Жо-Вилфред Цонга